a műszempilla ragasztó veszélyei

..oké,kicsit úgy hangzik mintha a féltő nagymamám mondaná, de igenis veszélyesek. 2009-ig egyedül a DUO műszempilla ragasztóját találták megbízhatónak a szemészek és ez a helyzet a mai napig sem javult túl sokat. Nehéz jó szempilla ragasztót találnunk ha nem jártunk eléggé utána, ez alól kivételt képez ha megelégszünk a szempillák mellé kapott nagyon nagy arányban rossz minőségű műszempilla ragasztókkal. A legtöbb cég aki jeleskedik műszempilla gyártásban a ragasztóval sajnos mellényúl..az olcsó műszempillák mellé adott ragasztókról már nem is beszélve. Mindezek mellett a rossz minőségű ragasztók nem tartanak sokáig és veszélyesek is lehetnek.



Ha hordtál már kontaktlencsét tisztában vagy azzal, hogy egy porszem is mennyire kellemetlen tud lenni ha a szemedbe kerül..ezek után szerintem simán el lehet képzelni hogy milyen ha a ragasztóból kerül bele. Ezek a ragasztók gyakrabban okozhatnak súlyos irritációkat, már szerintem ezért is megéri minőségi műszempilla ragasztót használnunk. Természetesen az sem elhanyagolható tényező, hogy a jó minőségű ragasztók tovább tartanak (jobban megfogják a műszempillát) illetve sok esetben természetesebben is hatnak és ugyebár mindenki ezt szeretné elérni.. Latex érzékenyeknek még körültekintőbben kell keresni, mivel a ragasztók nagy százalékában található latex.

Ezek kívül további veszélyei is lehetnek ez olcsó ragasztóknak, sokban találtak formaldehidet. Rendkívül veszélyes szer és szerintem senki sem szeretné ezt a szeme közelében tudni. 
Jellegzetes tünetek ha a műszempilla ragasztó irritálja a szemed:

- a szemhéjad elkezd viszketni
- a szemhéjad elkezd bedagadni
- vízcsöppre hasonlító nedvedzést tapasztalsz a szemhéjadon

Amint ilyet tapasztalsz azonnal most le a műszempilla ragasztót a szemedről és fordulj szemészhez.
DOU műszempillát egyre több helyről tudsz rendelni. Megtalálható az Ó utcai sminkesboltban vagy MAC üzletekben.
Természetesen nem azt mondom, hogy ez az egyedüli jó műszempilla ragasztó, csak a figyelmet szeretném felhívni arra, hogy nagyon sok nem egészséges ragasztó van jelenleg a piacon.

0 comments:

Post a Comment