ha eljön az idő...

Kevesek foglalkoznak vele, pedig elég nagy problémák gyökere lehet a megromlott sminktermék. Piros szem, feldagadt ajkak, kiütések..rosszabb esetben nehezen múló kórságokat is okozhatnak a megromlott smikcuccok.
Néha nem árt a kincses ládánkat/szekrényünket/polcunkat/asztalunkat/fiókunkat áttúrni és könyörtelenül kidobni belőle azokat amin a megromlás jelei láthatók vagy éppen szagolhatók..rendkívül fontos cikket olvastam erről és ezt szeretném veletek megosztani, mivel a cikk feltöltése után ez lesz a mai programom (beadandó írás helyett természetesen).

Rúzsok és szájfények
Bízd magad az orrodra! A kellemetlen szag a legárulkodóbb jele a romlottságnak, ugyanis a rúzsokban lévő zsiradékok ugyanúgy megavasodnak, mint a konyhai alapanyagok. A szájfények még be is sűrűsödhetnek, és akár nyúlóssá is válhatnak.
Szempillaspirál
A szempillafestéknek általában még vadiúj korában is kellemetlen a szaga, így ebből nem sok következtetést tudsz levonni. Ha csomóssá válik a festék, netán morzsalékos lesz, akkor biztosan használhatatlan a továbbiakban. Általánosan igaz, hogy - ugyan fél év a felbontástól a szavatosságuk - 3-4 hónap után érdemes őket lecserélni. Ha ritkán használod, akkor tovább is megtarthatod, ugyanis a levegő árt neki a legtöbbet, amit óhatatlanul belepumpálsz, amikor ki-be húzogatod a kefét. 


Szemhéjfesték


A krémes állagúaknál a csomósodás és/vagy a folyóssá válás az intő jel, ám a szemhéjpúdereknél már nehezebb dolgunk van, ha arra vagyunk kiváncsiak, hogy használhatóak-e még. Amikor megváltozik a felületük a palettában, azaz fényesebbé válnak, láthatóan "megkövesednek", és sokkal nehezebben tapadnak rá az ecsetre vagy az applikátorra ( zsinte dörzsöldöd kell, hogy hazsnálni tudd), akkor biztosan baj van.


Szemceruza és szájceruza


Ezek nagyon sokáig használhatóak, itt csak az okozhat problémát, ha valakinek kölcsönadod és tőle szedsz össze valamilyen fertőző betegséget, illetve saját megaddal is jól kiszúrsz ha gyulladt szemre vagy sebes ajakra használod más kérdés, hogy nem is értem azt akinek ilyenkor sminkelni támad kedve. A lágyabbak, kenhetőek persze egy kicsit romlékonyabbak a magasabb zsírtartalmuk miatt, de ezek sem szoktak gondot okozni. Ha mégis akkor az avas szag lehet árulkodó.


Alapozó


A tubusba zárt krémes alapozók amikor megromlanak, akkor folyékonnyá válnak. Az üveges folyékony lapozóknál szemmel jól látható, amikor rétegesen különválnak az alkotórészek, ilyenkor nem érdemes összerázni, jobb kidobni. A préselt kompakt alapozók tovább bírják "roomlottság" nélkül, ezekre mindazok igazak, amit a szemhéjpúdereknél írtam.


Forrás

0 comments:

Post a Comment