házi praktikák a hófehér fogakért

Mint tudjuk az emberek többségének nem hófehér a foga, hanem valahol a törtfehér és a csontszín környékén helyezkednek el a színskálán. Akinek genetikailag kódoltan sárgás vagy szürkés a fogzománca az kizárólag professzionális fogfehérítés útján érheti el a hófehér fogakat. Ez a cikk azoknak szól akik ezért a radikális változtatásért nincsenek oda vagy épp nincs rá pénzük..megőrizzük a fogak eredeti színét vagy épp visszatérünk az eredeti színre.
Minden titka a rendszeres fogápolás, mosás,fogselymezés(bár én a fogselyem helyett ilyen nagyon vékony hegyű piszkancsot használok amiből kis szőrök állnak ki - fogalmam sincs mi lehet a rendes neve :D). A lehető leggyorsabban a kávé,cigi, tea és a bor ami elszínezi a fogainkat. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy két hónapja de ki számolja leszoktam ezek közül kettőről.. Már nagyanyáink is tudták még a mai "csoda" eljárások előtt, hogy a só - citrom - szódabikarbóna szentháromság külön-külön vagy akár együtt is nagyon hatásos fogfehérítő. Ezek közül a citromot máris elfelejthetjük, mivel kiderült hogy a gyümölcssavak konkrétan károsítják a fogzománcot és hosszú távon többet ártunk vele mint amennyit esztétikailag nyertünk. A sószemcsékkel is vigyázni kell, a nagy szemcsék ugyancsak nem tesznek jót, ám a kis szemcséjűek a csiszoló hatásuknak köszönhetően távolítják el a foltokat a fogunk felszínéről valamint fertőtlenítő hatásuk miatt fogínyünk is hálás lesz nekünk. 


A citrom használata: azonnal hat, hirtelen akár egy árnyalatot is fehéríthet a fogaidon, viszont tényleg gondolj arra, hogy erősen marja a fogzománcot és kalciumot is von ki a fogadból.. Pucolj meg egy citromot, majd a gyümölcs héjának a belső felével dörzsöld végig a fogaidat. A másik módszer, hogy egy fél citromot belefacsarsz két deciliter vízbe és azzal öblögetsz néhány percig. (ezek után 20 percig nincs evés/fogmosás!)

Só/szódabikarbóna használata: A fogkrémedre szórj belőle,hogy befedje és moss vele fogat legalább 3 percen át. Turbó fehérítő recept: keverj össze két evőkanál szódabikarbónát fél teáskanál tengeri sóval, negyed teáskanál gyömbérporral és három csepp borsmentaolajjal. 

Személy szerint én heti egyszer használok sót és szódabikarbónát a fogkrémemre szórva. Egyiknek sem mennyei az íze viszont már szerintem az "eredeti" színüket nyerték vissza a fogaim.

update: csináltam nektek képet arról,hogy két hónap alatt mennyit változott a fogam színe, hasonló fényviszonyok mellett,ugyanott készült a kép.

0 comments:

Post a Comment