állatkísérlet #2

Érdekes dolgokat lehetett látni a napokban..kiderült a Max Factorról, hogy cruelty free termék, azaz nem tesztelik állatokon..ennek ellenére mégis fenn van a PETA és pixiwoo listán is. Már korábban is rákérdeztem pár cégnél, hogy tesztelnek-e állatokon, ezt most kis utánajárással kibővítettem. Íme az eredmények:












"Astor, Rimmel and Miss Sporty are color brands of Coty Inc. During the product development we do NOT test on animals, so our color cosmetic products are cruelty free."


Kissé ködös a fogalmazás, nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy a kész terméket nem tesztelik-e állatokon.


 (biotherm, garnier, giorgio armani, kerastase, lancome, larouche posay, maybelline ,ralph lauren, vichy)



"Köszönjük megkeresését, melyben arról érdeklődik, hogy a termékeink tesztelésekor végeznek-e  állatkísérleteket.

Köszönhetően 100 év egyedülálló tapasztalatának a kozmetikai összetevők terén, több ezer bejegyzett toxikológiai és klinikai eredménynek, a bőr és a szaruréteg alternatív eljárásaiba fektetett 30 év kutatómunkájának és befektetésének, a L’Oréal mindig is élen jár az állatkísérletek beszüntetésére szolgáló alternatív eljárások kidolgozásában. 20 év kutatómunka után sikerült létrehozni egy tenyésztett emberi bőr mintát, az úgynevezett Episkint, amely arra szolgál, hogy  a különböző kozmetikumok irritáló hatását  vizsgálják  az emberi bőrön anélkül, hogy  állatokon kísérleteket végeznének.
A L’Oréal így 1994 óta egyáltalán nem végez állatkísérleteket végtermékein.

Reméljünk kielégítő választ adtunk kérdésére, és ezentúl is hűséges fogyasztója marad termékeinknek."


Vagy paranoiás vagyok vagy szintén kicsit ködös a megfogalmazás mivel itt csak a végterméket említik meg, tehát előfordulhat, hogy bizonyos résztermékeket állatokon tesztelnek.


"Benefit Cosmetics does not perform or allow animal testing on bulk or finished products. In addition, Benefit Cosmetics does not request that its product manufacturers test on animals. However, we do not make any claims to be vegan. We try to formulate all products without animal derived materials--however, since there may be elements or trace elements of animal derived materials somewhere in the chain of materials used, we cannot say that our products do not contain any animal derived ingredients/materials, as we cannot guarantee this 100% throughout all products as a blanket statement.

In conformity with European rules, tests on ingredients are not done on animals when other methods exist to ensure the safety of those ingredients. If you have any other questions, please let us know."


Nem tesztelnek az állatokon, viszont a felhasznált alapanyagoknál megemlítik, hogy bizonyos esetekben olyan forrásból származik ahol állatokon is tesztelnek.







"Milani’s manufacturers do not perform any animal testing, however, we are not a vegan line of cosmetics."


Tömör és nem írja le valami tisztán, hogy mégis mennyire nem tesztelnek állatokon.




Sajnos csak most derült ki a Max Factor termékeiről, hogy állatkísérlet mentesek, ez a felfedezés vitt rá, hogy végül is megírjam ezt a cikket. 
http://kandirozottnarancs.blogspot.com/2011/03/max-factor-fejlemeny.html


Minden cégnél az általuk válaszul küldött levelet másoltam be (kivétel MF). Tökéletesen  látszik ebből, hogy mennyire veszik komolyan a vásárlókat, van aki(k) 1 mondattal tudták le a választ. Minden megkérdezett cég azt adta válaszul, hogy nem végez állatkísérleteket, gondoltam írok ezzel kapcsolatban a PETA-nak, hogy mégis miért vannak a listán.


Válaszul ennyit kaptam amit a honlapon való böngészés során is megtaláltam..



"Listed companies have either signed PETA's statement of assurance or provided a statement verifying that they (and their suppliers) do not conduct or commission any nonrequired animal tests on ingredients, formulations, or finished products and that they pledge not to do so in the future."




Tehát véleményem szerint a PETA honlapján szigorúan veszik ezeket a dolgokat (ami jó is!) azok a cégek maradnak a fekete listán akik nem jelentik ki/igazolják, hogy a cég (és a beszállítói) állatkísérlet mentes hozzávalókat és kész termékeket állítanak elő innentől. A gondok ott kezdődnek ha a szervezet nem szedi le a feketelistáról azon cégek nevét akik ezt teljesítik. Szerintetek mégis hogy van ez?

0 comments:

Post a Comment