NOTD

Kipróbáltam a water marbling módszert, vagyis egy bögre víz segítségével körömlakkoztam. Mivel ez nem egy sima körömlakkozás, így leírom lépésről lépésre a menetét és teszek be videót is róla. :)

vakuval és vaku nélkül, jobb és bal kéz (ha nem látszódik a kép, klikkeljetek rá és látható lesz)



Ezekre lesz szükség az elkészítéshez, bár pár dolog lemaradt a képről. Értelemszerűen kell még körömlakk lemosó folyadék, vattakorong és fültisztító pálcika is a festék eltávolításához illetve egy világos színű alap lakk, amire később a festék kerül.
Körömlakkok amiket használtam:
alapszín: essence - found my love
essence - cool and the gang,
essence - plum perfect,
essence - my yellow fellow,
a jobb kezemnél egy negyediket is használtam: catrice - sweets for my sweets,
Better than gel nails fedőlakk + matt fedőlakk. 

Első lépésben egy világos alapszínnel fesd ki a körmöd, majd celluxozd körbe az ujjad a körmöd mellett, ennek a pontos menetéről a cikk végére teszek be egy videót. Majd a kiválasztott színeket csöpögtesd bele egy szobahőmérsékletű vízzel töltött pohárba. Ezután gyorsan egy fogpiszkáló hegyével tudsz "mintákat" rajzolni bele. Ha túl hideg a víz akkor megdermed a körömlakk mire ezt csinálnád és az egész összegyűrődik. (tapasztalat)
Ha megkaptad a mintát mártsd bele az ujjad a neked szimpatikus részénél és addig ne vedd ki az ujjad a vízből, amíg a vízfelszínen megmaradt körömlakkmaradékot fogpiszkálóval össze nem gyűjtötted, különben nagy eséllyel kifelé rátapad és nekem sosem jött össze belőle szép minta.

Ezek után összesen annyi a dolgod, hogy óvatosan leszeded a celluxot az ujjadról, letörölgeted a festéket onnan ahol nem szeretnél festékes maradni és megismétled a folyamatot a többi ujjadnál is. Nagyon jó kis mintákat lehet összehozni, a hátránya az, hogy pepecselős és elég nagy káoszt hagy maga után:

A videókhoz némi angol tudás szükséges, de a folyamat minden része látható és érthető nélküle is :)
Celluxozás:



A folyamat:

0 comments:

Post a Comment